Pekistirmeye Yardımcı Programlar

Kisisel Gelisim Programı

Circle Time: Sabahları bütün ögrencilerin bir arada çember olusturarak paylasımlarını gerçeklestirdikleri zaman dilimidir.

Suitcase Projesi: Small Hands/Küçük Eller'den Ütopya İlkögretime geçis, oryantasyon çalısmalarıdır.

Life Skills / Yasam Becerileri: Marangozluk atölyesi, bahçe ekimi ve bakımı, dikis, örgü, yemek pisirme, bisiklet tamiri, ilk yardım, dogada yasam becerileri.

Manner Education / Etik Egitimi: Saygılı olma, baskalarına yardım, ahlaki deger yargılarını olusturucu aktivitelerdir.

Sorumluluk Programı: Kendine yetebilme, sorumluluk alma, ödevlerini kendi basına yapma.

Bahçe Oyunları Programı: Çocukların özgürce oynamaları, takım oyunları ve organizeli "Ütopya Adventure".

Çesitli Geziler: Konuları pekistirici, ögrenme ve deneyim kazanma odaklı; kendine güven gelisimi amaçlı geziler / Yurt dısı gezileri.

Spor Programları: Basket, kayak, kriket, yüzme, jimnastik, voleybol.

“Do Your Best” Programı: Ögrencilerin çok çesitli alanlarda bireysel ve grup olarak yaptıkları çalısmalar; sosyal yardım projeleri.

Akademik Gelisim Programı

Ögrenme Becerileri Programı: Organize, zamanı iyi kullanma, okuma, anlama, dinleme anlama; yazma, problem çözme gibi.

Bireysel Destek Programı: Akademik bilgi, beceri; okuma yazma ilerletme amaçlı (Support Programme).

Günlük Yazma: Günlük kitap okuma, anlama ve yorumlama; öykü, makale yazma; sınıf, ortak alan ve kütüphanede bulunan kitapların sürekli kullanımı,

Fen ve Teknoloji: (1.2.3. sınıfta zorunlu fen dersi yoktur; ancak Ütopya fen brans ögretmeni planlı ve kendiliginden gelisen olayları kapsayacak nitelikte, haftada bir gün çocukların istek, merak ve ögrenmelerine destek verecek sekilde deneyler hazırlar, uygulamalar gerçeklestirir), bilim köseleri, laboratuvarların sürekli kullanımı.

ICT Çalısmaları: İstasyon çalısmaları dısında bireysel ihtiyaçlara göre de bireysel programlar kullanılmaktadır.

Algoritma: Kodlamaya hazırlık.

Kitap Okuma: Her gün 30 dakika evde okuma.

Yaratıcı Yazarlık: Bir yazarla kitap okuma ve yazma üzerine her hafta yapılan çalısmalar.

Çalısma Becerileri Programları: Not alma teknikleri, hızlı ve anlayarak okuma teknikleri, çesitli matematik kutu çalısmaları.

Soroban: Zihinden dört islemi rahatça yapmayı saglayan Japon abaküsü Soraban ile olan sistemi, düzenli çalısmalarla ögrenme.

Çocuklarla Felsefe Programı: Düsünme becerilerini gelistirmek amaçlı.

Yüksek Düzey Düsünme: Bir akademisyenin esliginde farklı düsünme becerilerini gelistirmek.

Yerinde Ögrenme Gezi Programları: Sosyal bilgiler programı ile iliskilendirerek yapılan geziler. (Kapadokya -tas incelemesi gibi vb.)

Yaparak, Yasayarak, Deneyerek Ögrenme İstasyonları: Bes duyuya yönelik farklı aktivitelerin sunulması.

Arastırma Programları

Genel kültür & Entelektüel Birikim Programı

Çok Çesitli Sanat Çalısmaları: Müfredat programına ek olarak; resim ögretmenimizin rehberliginde çesitli sanat akımlarının, çesitli sanatçıların Erasmus + ülkeleri çalısmaları ile özümsenmesi.

Okulumuza Çesitli Sanatçıların Davet Edilmesi

Sergi Gezileri: İstanbul ve yurt dısı farklı sanatçıların sergileri,

Müze Gezileri: İstanbul, Türkiye içi ve yurt dısında bulunan çesitli müzelere tarihi ve kültürü ögrenme amaçlı,

Piyano Ögrenme: Her çocugun nota çalısmalarıyla birlikte piyano ögrenmesi,

Müzik Akımları ve Müzisyenlerin Ögrenilmesi Çalısmaları: Türkiye ve dünyaya mal olmus akım ve sanatçıların,

Sarkı Sözü ve Bestesi: Su ana kadar Erasmus + sarkısını tümüyle çocuklarımız yazıp, bestelemislerdir. Ütopya sarkısı Can Murray tarafından çocuklarımızla birlikte olusturulmustur.

“Do Your Best” Projesi: Kisisel, akademik gelisime yardım eden bu projenin ayrıca edebiyat, tarih, bilim, spor, sanat, kültür ve felsefe olmak üzere farklı konularda ögrencilerimizin bagımsız çalısmalarından üretimleridir.

Dans Çalısmaları: Ögretmenlerin yetenegine göre farklı alanlarda çalısmaların yanında; bireysel çalısmaları da içerir.

Çesitli Ülke Gezi ve Gözlemleri: (Erasmus+ ve Kardes okul projeleri ile gidilen) ve farklı ülkelerden gelen kisilerle çalısmalar.

Türkiye ve Farklı Ülke Edebiyatını Ögrenme: Çesitli hikâyelerle.

Tiyatro: Türkçe ve yabancı dillerde olmak üzere; yıl içinde sürekli kısa skeçlerden olusan gösteriler. Yılda bir kez İngilizce müzikalde rol alma.

Film, Kitap, Oyun Kritikleri, Yorumları: Hem profesyoneller tarafından yapılan kritikleri ögrenme; hem de çocugumuzun kendisinin kritik yapabilme çalısmaları.

Genis Vizyon Sahipligi Programı

Small Hands / Küçük Eller ile yapılan etkinlikler: Birlikte kutlanan ulusal ve uluslararası festivaller, bayramlar; dillerin birlikteligi ve farklı kültürleri tanıma programları.

Farklı ülkelerden veli ve ögretmenlerimizin yaptıgı çalısmalar: Tea ceremony, Lantern masalı, French crep yapımı, vb.

Avrupa Birligi ve Kardes Okul Projeleri: Farklı kültürlerle bir arada bulunma; yurt içi ve yurt dısı gezileri. Avrupa, Japonya, İngiltere, Almanya, İspanya, Portekiz, Litvanya, Çekya, vb. kardes okullarımızla paylasımlar.